FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 19. rujna

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja zaponedjeljak, 19. rujna.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za ponedjeljak, 19. rujna.

ZAGREB - Članovi Velikog odbora za europske poslove finskog parlamenta dolaze u radni posjet Hrvatskom saboru. Sastat će se s predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordanom Jandrokovićem (10.45 sati, dvorana Janka Draškovića - 202/II) te s predsjednikom saborskog Odbora za međuparlamentarnu suradnju Miloradom Pupovcem (11.20 sati, ista dvorana).

BARCELONA - Izaslanstvo hrvatskog ministarstva obrane vođeno ministrom Berislavom Rončevićem sudjelovat će u radu dvodnevne Konferencije o sigurnosti, stabilnosti i suradnji u mediteranskoj regiji. Tijekom jutra Rončević će se sastati s ministrom obrane Kraljevine Španjolske Joseom Bono Martinezom.

BEOGRAD - Najavljena je tiskovna konferencija Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, na kojoj će, kako je najavio, odgovoriti na optužbe da je počinio ratne zločine tijekom rata u Hrvatskoj i BiH.

BERLIN - Po završetku njemačkih prijevremenih izbora, na kojima je unija CDU/CSU prema izlaznim anketama osvojila oko 35, a socijaldemokrati (SPD) 34 posto glasova, očekuju se prvi pregovori među strankama o formiranju buduće vlade.

BEČ - Sastaje se odbor guvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koji će razmotriti posljedice odbijanja Irana da zaustavi svoj nuklearni program.

MOSKVA - Očekuje se razmatranje žalbe na presudu bivšeg ruskog naftnog tajkuna Mihaila Hodorkovskog pred Moskovskim gradskim sudom koje je odgođeno prošlog tjedna nakon što su suci utvrdili da je njegov branitelj u bolnici zbog zdravstvenih poteškoća. Hodorkovski je tako dobio na vremenu za svoju žalbu protiv presude kojom mu je izrečena kazna od devet godina zatvora zbog pronevjere i utaje poreza.

OSLO - Norveška Laburistička stranka započet će službene razgovore sa Strankom centra i Socijalističkom ljevičarskom strankom o formiranju vlade.

DEŽURNI UREDNICI:

noć: Davor Marković

prijepodne: Srđan Baković

poslijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić-Koren

navečer: Domagoj Janković

tel: +385 1 4808 645

fax: +385 1 4808 822

email: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙