FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak rasprave o žalbi Hodorkovskog u ponedjeljak

MOSKVA, 14. rujna 2005. (Hina/dpa) - Razmatranje žalbe na presudubivšeg ruskog naftnog tajkuna Mihajla Hodorkovskog na presudu predMoskovskim gradskim sudom odgođeno je u srijedu za ponedjeljak nakonšto su suci utvrdili da je njegov branitelj u bolnici zbogzdravstvenih poteškoća.
MOSKVA, 14. rujna 2005. (Hina/dpa) - Razmatranje žalbe na presudu bivšeg ruskog naftnog tajkuna Mihajla Hodorkovskog na presudu pred Moskovskim gradskim sudom odgođeno je u srijedu za ponedjeljak nakon što su suci utvrdili da je njegov branitelj u bolnici zbog zdravstvenih poteškoća.

Hodorkovski je tako dobio na vremenu za svoju žalbu protiv presude kojom mu je izrečena kazna od devet godina zatvora zbog pronevjere i utaje poreza.

Odgoda je Hodorkovskom ujedno omogućila i da se registrira kao kandidat za parlamentarne izbore 4. prosinca.

Kad bi Hodorkovski bio izabran i osvojio mandat zastupnika u Dumi, što analitičari drže krajnje nevjerojatnim, Hodorkovski bi automatski dobio imunitet od gonjenja, a kazna bi mu bila suspendirana.

Bivši vlasnik naftne kompanije Jukos i njegov poslovni partner i suoptuženik Platon Lebedev pojavili su se u srijedu u kavezu pred Moskovskim gradskim sudom.

U vjerojatnoj igri za dobivanje na vremenu Hodorkovski je odbio da ga zastupaju dva njegova odvjetnika inzistirajući da tu ulogu preuzme odvjetnik Genrih Padva koji je, nažalost, hospitalitziran zbog ozbiljnih zdravstvenih poteškoća.

Bivši oligarh izdržava kaznu u zatvoru Matroskaja Tišina u Moskvi otkuda je najavio krajem kolovoza da će se kandidirati na izborima za parlamentarnog zastupnika iz moskovskog okruga.

Hodorkovski tvrdi da je žrtva kampanje Kremlja da ga se kazni zbog njegovih političkih ambicija i oduzme mu se imovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙