FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija istražuje prijavljeni verbalni napad na bogoslove u Kistanjama

ŠIBENIK/ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Policija u Kistanjamaistražuje prijavljeni verbalni napad na skupinu učenika manastiraKrke, koje je, po tvrdnjama monaha tog manastira, skupina mještanajučer vrijeđala na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.
ŠIBENIK/ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Policija u Kistanjama istražuje prijavljeni verbalni napad na skupinu učenika manastira Krke, koje je, po tvrdnjama monaha tog manastira, skupina mještana jučer vrijeđala na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

"Očevid traje, policija razgovara sa svjedocima i mještanima Kistanja i još nema nikakvih konkretnih saznanja", izjavila je za Hinu glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Rosa Truta.

Dodala je kako policija za sada ima samo jednu stranu priče, onu koju im je, podnoseći prijavu, ispričao monah manastira Krke.

Eparhija dalmatinska u Šibeniku priopćila je da je jučer "dvadesetak mladića iz Kistanja zaustavila grupu bogoslova bogoslovije Sveta Tri Jerarha u manastiru Krki, koji su se vraćali iz Kistanja. "Bogoslovi su tom prilikom bez ikakva povoda vrijeđani na vjerskoj i nacionalnoj osnovi", kaže se u priopćenju.

"Okupljeni su im navodno psovali srpsku mater i prijetili da više ne će moći tuda prolaziti", kazala je policijska glasnogovornica, dodavši da u prijavi nije spominjano nikakvo fizičko nasilje.

Kad je obaviještena o slučaju, policija je u Kistanje poslala ekipu koja treba utvrditi što se dogodilo, kazala je za Hinu Truta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙