FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen muškarac povezan s neuspjelim napadima u Londonu

LONDON, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedan tridesetšestogodišnjakuhićen je u utorak u Londonu u okviru istrage o neuspjelim atentatimaod 21. srpnja u britanskoj prijestolnici, priopćio je Scotland Yard.
LONDON, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedan tridesetšestogodišnjak uhićen je u utorak u Londonu u okviru istrage o neuspjelim atentatima od 21. srpnja u britanskoj prijestolnici, priopćio je Scotland Yard.

Osumnjičenika su uhitili agenti protuterorističkog odjela Scotland Yarda, dodao je službeni predstavnik britanske policije.

Sumnjiči ga se da je pomagao drugom osumnjičeniku i da je prekršio zakon o useljenicima, dodaje predstavnik. Zadržan je u policijskoj postaji u središtu Londona, gdje ga ispituje policija.

U atentatima 21. srpnja u javnom prijevozu u Londonu nije bilo mrtvih, budući da bombe nisu eksplodirale. Prethodio im je samoubilački napad 7. srpnja u kojemu je poginulo 56 osoba, među kojima i počinitelji.

Svi osumnjičenici za neuspjele atentate 21. srpnja uhićeni su i nad njima se provodi istraga zbog zavjere radi ubojstva i posjedovanja eksplozivnih tvari. Svi se trebaju pojaviti na londonskom sudu Old Bailey 8. prosinca.

Britanski istražitelji još nisu utvrdili postoji li veza između počinitelja atentata 7. srpnja i 21. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙