FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: jutrošnji teroristički čin usmjeren protiv britanskih, a ne hrvatskih interesa

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks izrazio je danas uvjerenje da je jutrošnji teroristički čin ubritanskom Veleposlanstvu u Zagrebu usmjeren protiv britanskihinteresa, te da nema ishodište u rastućem euroskepticizmu uHrvatskoj.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izrazio je danas uvjerenje da je jutrošnji teroristički čin u britanskom Veleposlanstvu u Zagrebu usmjeren protiv britanskih interesa, te da nema ishodište u rastućem euroskepticizmu u Hrvatskoj.

Šeks je u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga" ocijenio kao "potpuno neosnovana i neistinita" nagađanja britanskih medija da iza terorističkoga čina stoji rastući euroskepticizam u Hrvatskoj.

"Porast euroskepticizma u Hrvatskoj ima sasvim drugo ishodište, koje ne daje za pravo takvim spekulacijama", kazao je Šeks dodavši da se britanski mediji "trebaju zapitati otkud antipatija prema Velikoj Britaniji, a ne sve odmah svaljivati na Hrvatsku, koja s tim nema ništa".

Šeks je uvjeren da je riječ o još jednom u nizu napada na britanske interese i imovinu diljem svijeta što će, smatra, uskoro dokazati i istraga.

Ocijenio je kako današnji napad na britansko Veleposlanstvo pokazuje da treba uklanjati uzroke terorizma, ali i da Hrvatska treba u potpunosti sagledati sve sigurnosne aspekte, kako bi zaštitila živote i imovinu svojih građana i onih koji su u Hrvatskoj gosti - diplomatskoga i konzularnog osoblja.

Na pitanje slušatelja treba li ministar obrane Berislav Rončević snositi odgovornost za jučerašnju izjavu da ne očekuje terorističke napade usmjerene protiv Hrvatske, Šeks je odgovorio niječno.

"Po svim mojim spoznajama i informacijama svih naših sigurnosnih agencija, sigurni smo od terorističkih napada koji bi bili usmjereni na Hrvatsku. Pretpostavljam da današnji napad nije usmjeren protiv hrvatskih, nego protiv britanskih interesa, pa je stoga ta politička ocjena ministra Rončevića bila savim u redu", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙