FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Samoubilački napad na policiju u Baaqubi

BAAQUBA, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedan je Iračanin ubijen, atrinaest ih je ranjeno u srijedu u samoubilačkom napadu automobilombombom na policijsku barikadu u Baaqubi, 60 kilometara sjeverno odBagdada, kako navodi policijski izvor.
BAAQUBA, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedan je Iračanin ubijen, a trinaest ih je ranjeno u srijedu u samoubilačkom napadu automobilom bombom na policijsku barikadu u Baaqubi, 60 kilometara sjeverno od Bagdada, kako navodi policijski izvor.

Samoubojica se automobilom zaletio u barikadu u četvrti Mafraq u Baaqubi, ubivši civila i ranivši osam policajaca i pet civila, dodaje se.

To je drugi napad na policiju u posljednja 24 sata u Baaqubi. U utorak je u sličnom napadu na središte specijalnih postrojba ministarstva unutarnjih poslova ubijeno deset policajaca, a 26 osoba je ranjeno.

Bomba koja je bila postavljena uz cestu ubila je jednog i ranila drugog američkog vojnika u srijedu u južnom Iraku, priopćila je američka vojska.

Napad se dogodio dok su američki vojnici bili u ophodnji na području nadomak Safwana, nedaleko od iračke granice s Kuvajtom, dodaje se u priopćenju.

Vojska je u srijedu priopćila i da je marinac iz 2. mornaričke divizije umro od posljedica rana zadobivenih dva dana prije u paljbi vlastitih snaga nedaleko od Falluje. Istraga o izgredu je u tijeku.

Tom smrću se broj američkih vojnika koji su poginuli u Iraku od početka rata u ožujku 2003. popeo na 1.920, prema podacima agencije Associated Press.

Irački policajac i civil ubijeni su u srijedu u paljbi na automobil jordanskog veleposlanstva u Bagdadu, dok su putnici u vozilu prošli bez ozljeda, kako navodi izvor u jordanskoj vladi.

"Automobil jordanskog veleposlanstva bio je u srijedu ujutro u Bagdadu meta terorističke paljbe", prenosi službena agencija Petra pozivajući se na taj izvor.

Jordan je zamrznuo svoju odluku o slanju veleposlanika u tu zemlju kojom haraju sukobi nakon pada režima Sadama Huseina u travnju 2003. te jordansko veleposlanstvo u Iraku predvodi otpravnik poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙