FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspješne protuterorističke akcije u Francuskoj i u Milanu

PARIZ , 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sedam osoba osumnjičenih dapripadaju islamističkoj skupini koja je pripremala napade poFrancuskoj, uhićeno je u ponedjeljak ujutro u jednoj pariškoj četvrtii u zapadnoj Normandiji u sklopu protuterorističke akcije, izvijestilisu izvori bliski istrazi, a talijanska je policija u ponedjeljakujutro u Milanu uhitila dvadesetak osoba za koje sumnja da pripadajuistoj alžirskoj militantnoj skupini.
PARIZ , 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sedam osoba osumnjičenih da pripadaju islamističkoj skupini koja je pripremala napade po Francuskoj, uhićeno je u ponedjeljak ujutro u jednoj pariškoj četvrti i u zapadnoj Normandiji u sklopu protuterorističke akcije, izvijestili su izvori bliski istrazi, a talijanska je policija u ponedjeljak ujutro u Milanu uhitila dvadesetak osoba za koje sumnja da pripadaju istoj alžirskoj militantnoj skupini.

Sedam osoba uhićenih u Francuskoj, prema policijskom izvješću, pripremalo je napade diljem Francuske. "Pronašli smo dokaze o uroti, o njihovoj logističkoj aktivnosti, no nismo pronašli planove konkretnih napada", izvijestili su francuski izvori. Uhićeni su članovi "pokreta GSPC" - Salafističke grupe za propovijed i borbu, glavnog alžirskog islamističkog pokreta koji se dovodi u vezu s Al-Qaidom i raznim pokretima džihada.

Istraga je u Francuskoj počela već u veljači 2003., nakon praćenja osobe puštene iz zatvora koja je ondje odslužila kaznu zbog povezanosti s terorizmom.

Milanska policija izvijestila je o uhićenju dvadesetak osoba, također članova pokreta GSPC. Svi su uhićeni u njihovim milanskim stanovima ili u tvrtkama u kojima su zaposleni. Paralelna istraga vodi se u Alžiru, izvijestila je milanska policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙