FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porastao prodaja i otkup proizvoda poljoprivrede

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Ukupan otkup i prodaja proizvodapoljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj je u kolovozu ovegodine iznosila 572,24 milijuna kuna, što je za 13,5 posto više nego uistom prošlogodišnjem mjesecu.
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj je u kolovozu ove godine iznosila 572,24 milijuna kuna, što je za 13,5 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Od toga je prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba iznosila 332,3 milijuna kuna i viša je za 3,8 posto nego u kolovozu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Istodobno je otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosio 239,9 milijuna kuna, što predstavlja rast za devet posto u odnosu na kolovoz prošle godine.

Statistički podaci pokazuju da u strukturi ukupnog otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u kolovozu najveći udio, od 34,9 posto, čine žitarice (199,7 milijuna kuna).

Slijedi sirovo kravlje mlijeko na koje se odnosi 15,6 posto ukupnog otkupa i prodaje (89,5 milijun kuna), zatim grubo obrađena drva s udjelom od 14,9 posto te žive svinje s udjelom u ukupnoj prodaji i otkupu od 9,3 posto.

Živa perad u strukturi ukupne prodaje odnosno otkupu sudjeluje s 6,2 posto, vino s 4,6 posto, živa goveda s 4,3 posto, ribe svježe ili rashlađene s 2,8 posto te kokošja jaja s udjelom od 2,7 posto.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙