FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Botox - lijek protiv prekomjernog znojenja

LONDON, 10. listopada 2005. (Hina/dpa) - Liječenje Botoxom, koji se dosada koristio u estetskoj kirurgiji za izravnavanje bora privremenomparalizom mišića lica, može biti učinkovito u liječenju prekomjernogznojenja ispod pazuha, pokazalo je novo izviješće objavljeno uBritaniji.
LONDON, 10. listopada 2005. (Hina/dpa) - Liječenje Botoxom, koji se do sada koristio u estetskoj kirurgiji za izravnavanje bora privremenom paralizom mišića lica, može biti učinkovito u liječenju prekomjernog znojenja ispod pazuha, pokazalo je novo izviješće objavljeno u Britaniji.

Časopis "Drugs and Therapeutics Bulletin (DTB)" objavio je kako se liječenje Botoxom pojavilo kao alternativa kirurškom liječenju prekomjernog znojenja koje može uništavati odjeću, umanjiti samopouzdanje pa čak i uništiti nečiji socijalni život.

Liječenje prekomjernog znojenja do sada je bilo ograničeno na lokalnu terapiju ili, u iznimno teškim slučajevima, na kirurške zahvate.

Časopis upozorava da je liječenje, unatoč dokazima da bi Botox mogao pomoći u borbi protiv prekomjernog znojenja, skupo i trebalo bi se ponavljati svakih šest do 12 mjeseci.

DTB također upozorava da bi takvo liječenje moglo imati kao nuspojave reakcije kože ili slabost odnosno bol u rukama te da su posljedice dugoročne primjene još uvijek nepoznate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙