FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPO osvojila apsolutnu većinu u Gradišću

BEČ, 9. listopada 2005. (Hina) - Socijaldemokratska stranka (SPO) unedjelju je dobila apsolutnu većinu na lokalnim izborima za novi sazivZemaljskoga pokrajinskog parlamenta u austrijskoj pokrajini Gradišće.
BEČ, 9. listopada 2005. (Hina) - Socijaldemokratska stranka (SPO) u nedjelju je dobila apsolutnu većinu na lokalnim izborima za novi saziv Zemaljskoga pokrajinskog parlamenta u austrijskoj pokrajini Gradišće.

Pobjednik na pokrajinskim izborima u Gradišću je Socijaldemokratska stranka (SPO) sa zemaljskim poglavarom Hansom Niesslom.

Prema još nepotpunim rezultatima Socijaldemokratska stranka osvojila je 52,4 posto glasova, Narodna stranka (VPO) 36,5 posto, Slobodarska stranka (FPO) 5,4 posto, i Stranka zelenih 5,2 posto glasova objavila je Austrijska radiotelevizija (ORS) u nedjelju poslijepodne.

Socijaldemokrati drže da je postignuti uspjeh, ukupno 19 mandata, potvrda njihove politike posljednjih pet godina u Gradišću. Narodnjaci nisu uspjeli spriječiti apsolutnu većinu SPO ali su zadržali 13 mandata, Slobodnjaci su u odnosu na prošle izbore 2000. godine izgubili polovicu glasova i ostali na dva mandata, a Stranka zelenih zadržala je dva mandata u Zemaljskom pokrajinskom parlamentu u Gradišću.

Pokret za budućnost Austrije (BZZO) koja s Narodnom strankom čini saveznu koalicijsku vladu nije sudjelovala na pokrajinskim izborima u Gradišću.

Gradišće je treća austrijska savezna pokrajina, nakon Salzburga i Štajerske, u kojoj su na vlasti socijaldemokrati. Prema svim ispitivanjima javnosti predviđa se da će tako biti i za dva tjedna, 23. listopada, u Beču gdje se očekuje da će bečki gradonačelnik Michael Haeupl dobiti najviše glasova birača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙