FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena 12. smotra dječjeg stvaralaštva Društva "Naša djeca"

KARLOVAC, 9. listopada 2005. (Hina) - Trodnevna 12. smotra dječjegstvaralaštva savez društava "Naša djecan Hrvatske", održana podnazivom "Prijateljstvo i ljubav i stvaralačka igra neka nam jenadahnuće u svakodnevnom životu i kreativnom radu", završena je danasu Karlovcu.
KARLOVAC, 9. listopada 2005. (Hina) - Trodnevna 12. smotra dječjeg stvaralaštva savez društava "Naša djecan Hrvatske", održana pod nazivom "Prijateljstvo i ljubav i stvaralačka igra neka nam je nadahnuće u svakodnevnom životu i kreativnom radu", završena je danas u Karlovcu.

Svoja dostignuća na scenskom, plesnom i glazbenom području predstavila je 71 skupina iz 38 hrvatskih gradova. Smotra nema natjecateljsko obilježje, ali ima prosudbenu komisiju koja s djecom i njihovim voditeljima razgovara o kakvoći njihova rada.

"Stvaralaštvo djece iz godine u godinu ima sustavni rast izvrsnosti te je 12. smotra kvalitetnija od prošlih", rekla je članica prosudbene komisije, dramska pedagoginja Centra mladih "Ribnjak" u Zagrebu Ksenija Rožman.

Koreograf i plesni pedagog ZKM-a Desanka Virant, članica prosudbene komisije Smotre za plesni dio, smatra da je važno da djeca koja se bave plesom vide dostignuća grupa koje vode najkvalitetniji voditelji, poput onih iz Varaždina, Pule, Osijeka i Opatije. "Djeca tih grupa postala su pravi mali profesionalci", rekla je Desanka Virant.

No, kao posebno iznenađenje Smotre istaknula je, kako je rekla, "biser grupu" iz Mače u Hrvatskome zagorju. Prema mišljenju prosudbene komisije, ta je grupa zaslužila predstavljati hrvatsku tradicijsku baštinu diljem svijeta.

Djeca su svoj program izvela u punoj dvorani Gradskog kazališta Zorin doma, a moglo ih se pratiti i na video-zidu u dvorani susjedne Osnovne škole "Braća Seljan".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙