FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završile 40. Vinkovačke jeseni

VINKOVCI, 18. rujna 2005. (Hina) - Državnom smotrom izvornog hrvatskogfolklora u Vinkovcima su večeras završile 40. Vinkovačke jeseni,manifestacija tradicijske kulture.
VINKOVCI, 18. rujna 2005. (Hina) - Državnom smotrom izvornog hrvatskog folklora u Vinkovcima su večeras završile 40. Vinkovačke jeseni, manifestacija tradicijske kulture.

Na kraju folklornog dijela programa posjetiteljima na Trgu vinkovačkih jeseni obratio se gradonačelnik Mladen Karlić rekavši da su u proteklih 40 godina Vinkovačke jeseni "svojim postojanjem čuvale jedinstvo hrvatskog naroda".

Posjetiteljima se obratio i pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan koji je manifestaciju trebao zatvoriti, ali je umjesto toga poručio da će radije proglasiti početak priprema za 41. Vinkovačke jeseni.

Po procjenama organizatora, Grada Vinkovaca i Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije, na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima bilo je oko 7.500 sudionika, a održano je 80-tak folklornih, kulturnih, gospodarskih i drugih priredbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙