FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Odbojka: pohvale organizatorima

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - I prilikom dodjeljivanja domaćinstvaEuropskog prvenstva za odbojkašice Hrvatskoj imali smo puno povjerenjeu Hrvate kao savršene organizatore, a naša očekivanja su u potpunostiispunjena detaljnim pripremama u Zagrebu i Puli.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - I prilikom dodjeljivanja domaćinstva Europskog prvenstva za odbojkašice Hrvatskoj imali smo puno povjerenje u Hrvate kao savršene organizatore, a naša očekivanja su u potpunosti ispunjena detaljnim pripremama u Zagrebu i Puli.

To je na konferenciji za novinare u Zagrebu izjavila dopredsjednica Europskog odbojkaškog saveza (CEV) Riet Ooms, koja je sa suradnicima u protekla dva dana obišla Pulu i Zagreb uoči početka završnice Europskog prvenstva.

Vidjela sam puno dobroga, svi komadići mozaika organizacije se uklapaju u cjelinu i očekujem da će ovo biti uspješno prvenstvo sa puno rekorda, kazala je Ooms, dodavši kako će se sljedeće EP za odbojkašice održati 2007. u Belgiji i Luksemburgu.

Opet ćemo vratiti format sa 16 ekipa-sudionica, a kako je Belgiji i Luksemburgu zagarantirano sudjelovanje kao domaćinima, ostaje pet mjesta sa EP-a u Hrvatskoj koje vode izravno na sljedeću smotru. Iako već kolaju glasine da Luksemburžani ipak neće iskoristiti pravo domaćina zbog nedovoljne kvalitete, čime bi i šestoplasirana reprezentacija sa ovog EP stekla pravo nastupa na sljedećem, Ooms to nije potvrdila.

U Puli i Zagrebu je u organizaciju uključeno oko 400 ljudi, a dosad je nazabilježeno u povijesti kontinentalnih smotri da su hotel, službena dvorana, trening-centar i press-centar smješteni u krugi od tristotinjak metara, kao što je to slučaj u Zagrebu. Kapacitet Velike dvorane sportova je 7000 mjesta, a prema neslužbenim podacima već je prodano oko 2000 ulaznica po danu natjecanja.

Šef press-službe Jura Ozmec kazao je kako je dosad zaprimljeno 225 novinarskih zahtjeva za akreditaciju i to iz deset zemalja, a njima će na raspolaganju biti vrlo funkcionalan press-centar sa 50 računala i dosad nezabilježnom brzinom i kvalitetom pristupa internetu.

Europsko prvenstvo starta u subotu, 17. rujna, a hrvatske odbojkašice za prve protivnice imaju Rumunjke. Susret se igra u zagrebu s početko u 15.30 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙