FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deset mrtvih i 85 ranjenih u eksploziji na vojnoj smotri Hamasa

GAZA, 23. rujna 2005. (Hina/AFP) - Najmanje deset Palestinaca jeubijeno, među kojima dvoje djece, a 85 ih je ranjeno u eksplozijiautomobila koji je sudjelovao na vojnoj smotri radikalnog palestinskogpokreta Hamas na sjeveru pojasa Gaze, prema najnovijim podacimaliječničkih izvora.
GAZA, 23. rujna 2005. (Hina/AFP) - Najmanje deset Palestinaca je ubijeno, među kojima dvoje djece, a 85 ih je ranjeno u eksploziji automobila koji je sudjelovao na vojnoj smotri radikalnog palestinskog pokreta Hamas na sjeveru pojasa Gaze, prema najnovijim podacima liječničkih izvora.

Velik broj ranjenika je u "kritičnom" stanju, dodaje isti izvor.

Eksplodirao je kamion na kojem su nalazili maskirani pripadnici Hamasa i pokazivali oružje domaće izrade. Prema prvim informacijama palestinskih službi sigurnosti, pretpostavlja se da je eksploziju uzrokovalo nepažljivo rukovanje tim oružjem.

Hamas, međutim, optužuje Izrael i tvrdi da je njihov zrakoplov ima nekoliko preleta tijekom smotre. Izraelci su opovrgli sve optužbe.

Na smotri je sudjelovalo više tisuća Palestinaca u izbjegličkom logoru Jabaliya, kako bi proslavili izraelsko povlačenje iz Gaze, izjavili su svjedoci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙