FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: utakmica Hrvatska - Švedska protekla bez izgreda

ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Iako je večerašnja utakmica izmeđureprezentacija Hrvatske i Švedske ocijenjena kao utakmica "visokogsigurnosnog rizika", situacija u gradu i oko maksimirskog stadionaprotekla je do 23 sata bez izgreda, doznaje se u zagrebačkojpoliciji.
ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Iako je večerašnja utakmica između reprezentacija Hrvatske i Švedske ocijenjena kao utakmica "visokog sigurnosnog rizika", situacija u gradu i oko maksimirskog stadiona protekla je do 23 sata bez izgreda, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Do 23 sata privedeno je 45 hrvatskih navijača i četiri švedska.

Švedski navijači privedeni su za vrijeme utakmice iz preventivnih razloga jer su bili alkoholizirani, a nakon utakmice pušteni su i sad se vraćaju kući u Švedsku.

Od ukupno 45 privedenih hrvatskih navijača trojica su prekršajno prijavljena zbog preprodaje karata, devetorica zbog kršenja javnog reda i mira, a ostali su privedeni preventivno.

Utakmica je bila jedna od sigurnijih do sada, nije zabilježena nikakva šteta na imovini u gradu ni oko stadiona, niti sukobi među navijačima, rekli su u policiji.

Kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko nogometno prvenstvo, na kojoj je bilo 35.000 gledatelja, osiguravalo je više od 700 policajaca i 450 zaštitara.

U osiguranju utakmice sudjelovalo je i devet policajaca iz Švedske. Oni su bili zaduženi za komunikaciju sa švedskim navijačima kojih je bilo oko dvije tisuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙