FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka policija najavila 'oštro' osiguranje nedjeljnog nogometnog derbija

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Čelnici zagrebačke policije danas suupozorili da će "u korijenu sasjeći" sve pokušaje navijača da pokvarenedjeljni veliki derbi Dinama i Hajduka, jer kako, ističu, imajunajave nekih "morbidnih navijačkih ideja".
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Čelnici zagrebačke policije danas su upozorili da će "u korijenu sasjeći" sve pokušaje navijača da pokvare nedjeljni veliki derbi Dinama i Hajduka, jer kako, ističu, imaju najave nekih "morbidnih navijačkih ideja".

"Imamo najave o nekim morbidnim idejama. To ćemo sasjeći u korijenu", kazao je danas zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak, ne pojašnjavajući o kakvim je prijetnjama riječ.

Novak nije želio potvrditi radi li se o najavljenim uvredljivim transparentima BBB-a na račun "hajdukovog dinamovca" Nike Kranjčara i novog splitskog trenera Ćire Blaževića, ali je ustvrdio da neće dopustiti ništa što poziva na nasilje ili mržnju.

Policija će stoga osobama poznatim po izazivanju nereda onemogućiti dolazak na utakmicu, koja bi se trebala odigrati na punom maksimirskom stadionu u nedjelju u 20,15 sati.

Očekuje se dolazak 38 tisuća gledatelja, a za osiguranje utakmice i gradskih ulica bit će angažirano oko tisuću policajaca. Posebna jedinica interventne policije u Zagreb će doći s pripadnicima Torcide, kojih se na stadionu očekuje oko dvije tisuće. Najveći dio splitskih navijača na utakmicu će doputovati organizirano, vlakom, a manji dio autobusima i automobilima.

Kao i svaki sličan sportski događaj nedjeljni je derbi ocijenjen utakmicom velikog sigurnosng rizika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙