FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napad na newyoršku podzemnu željeznicu bio je planiran za nedjelju - CNN

WASHINGTON,8. listopada 2005.(Hina) - Teroristički napad na newyorškupodzemnu željeznicu bio je planiran za nedjelju uz uporabu daljinskikontroliranog eksploziva skrivenog u torbama ili dječjim kolicima,izvijestila je u subotu televizija CNN.
WASHINGTON,8. listopada 2005.(Hina) - Teroristički napad na newyoršku podzemnu željeznicu bio je planiran za nedjelju uz uporabu daljinski kontroliranog eksploziva skrivenog u torbama ili dječjim kolicima, izvijestila je u subotu televizija CNN.

CNN je, pozivajući se na dužnosnike upoznate s istragom, rekao da je pouzdan izvor obavijestio vlasti o terorističkoj uroti u kojoj sudjeluje između 15 i 20 ljudi.

Prijetnja podzemnoj željeznici u New Yorku potekla je iz Iraka, gdje je nakon te informacije provedena vojna operacija u kojoj su uhićene tri osobe osumnjičene da su pripadnici al Qaede.

Američko Ministarstvo domovinske sigurnosti i FBI izrazili su sumnju u vjerodostojnost informacija o prijetnji, ali je gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg shvatio opasnost ozbiljno i upozorio javnost.

Mjere sigurnosti pojačane su u podzemnoj željeznici na kojoj su razmješteno još tisuće policajaca koji pretražuju prtljagu putnika.

Newyorškom podzemnom željeznicom svakoga radnog dana vozi se u prosjeku 4,5 milijuna ljudi željeznicom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙