FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena koncertna sezona Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato i novi šef dirigent Tonči Bilić

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - U muzeju Mimara danas je najavljenakoncertna sezona 2005./06. ciklusa Sfumato Zbora Hrvatskeradiotelevizije, te predstavljen novi šef dirigent Zbora HRT-a TončiBilić.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - U muzeju Mimara danas je najavljena koncertna sezona 2005./06. ciklusa Sfumato Zbora Hrvatske radiotelevizije, te predstavljen novi šef dirigent Zbora HRT-a Tonči Bilić.

Novi šef dirigent, u tom je renomiranom ciklusu koji se u Mimari održava već osmu sezonu, najavio brojne antologijske skladbe, te nastavak nekih već započetih programa. Monteverdijevi "Madrigali guerrieri" nastavak su bavljenja starijom hrvatskom i svjetskom glazbom. U veljači će publika imati priliku čuti "Psalame pokajanja" ruskog skladatelja njemačko-židovskog porijekla Alfreda Schnittkea, a u povodu 100. obljetnice rođenja Borisa Papandopula i Papandopulovu "Muku Gospodina Isukrsta (po Ivanu) - oratorij za Sole i muški zbor a capella".

Kako ciklus Sfumato rado predstavlja hrvatske autore, u sklopu predstojeće koncertne sezone na programu će biti i djela Dubravka Detonija i Petra Bergama, najavio je Bilić. Ljubitelji glazbe imat će priliku poslušati i autorsku večer Igora Kuljerića, a u sklopu koncerta za Europsku radijsku uniju bit će predstavljena remek djela hrvatske zborne glazbe 20. stoljeća. U nastavku ciklusa u kojem se predstavljaju mladi dirigenti, na programu su djela vezana za ženski zbor "Voces Feminae" s dirigentom Josipom Šegom. Božićni će domjenak proteći uz izbor najljepših hrvatskih božićnih pjesama, najavio je Bilić.

On se ujedno osvrnuo i na proteklu sezonu koju je ocijenio iznimno uspješnom, već i stoga što je Zbor dobio nagradu Milka Trnina, te dvije nominacije za diskografsku nagradu Porin. Također, Zbor je gostovao u Sloveniji i Mađarskoj, a gostovanja će se nastaviti i u predstojećoj sezoni, najavio je Bilić.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙