FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Jazz Ex tempore" u Opatiji od 1. do 6. listopada

OPATIJA, 20. rujna 2005.(Hina) - Glazbena priredba "Jazz Ex tempore",koja će se prvi put održati u Opatiji od 1. do 6. listopada, i nakojoj će sudjelovati neki od najpoznatijih jazzista na svijetu,predstavljena je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci.
OPATIJA, 20. rujna 2005.(Hina) - Glazbena priredba "Jazz Ex tempore", koja će se prvi put održati u Opatiji od 1. do 6. listopada, i na kojoj će sudjelovati neki od najpoznatijih jazzista na svijetu, predstavljena je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci.

Jedan od organizatora, koji će i osobno sudjelovati u toj priredbi, Elvis Stanić, izvijestio je kako je zamisao da glazbenici u tijeku četiri dana zajednički sviraju i na mjestu skladaju skladbe nadahnute hrvatskim sredozemnim ozračjem.

Glazbenici će također istraživati sličnosti i razlike između kulturnih tradicija i glazbenih izraza Europe, Afrike i Latinske Amerike, te njihovo preoblikovanje u suvremenu jazz glazbu.

Svaki dan nakon zajedničke svirke, skladanja i uvježbavanja u 17 sati bit će održavane radionice otvorene za građanstvo na kojima će sudionici govoriti o raznim aspektima jazz glazbe, posebno o prepletanju s etnoglazbom.

Završnog dana održat će se koncert na kojem će biti izvedene te skladbe. Stanić je najavio video i audio snimanje koncerta koji će zatim biti objavljen.

Na glazbenoj priredbi "Jazz Ex tempore" sudjelovat će Cheick-Tidiane Seck iz Malija, jedan od najuglednijih skladatelja i izvođača suvremene i tradicijske glazbe te zemlje, koji od 2000. afričku glazbu predaje na Kalifornijskom sveučilištu.

Osim njega u Opatiji će svirati i Silvano Mustelier Cabrejas s Kube, perkusionist iz grupe Carlosa Santane, francuski bubnjar Arnaud Dalefosse, pijanist Vasil Hadžimanov iz Srbije i Crne Gore koji živi u New Yorku, basist i električni kontrabasist iz Italije Giovanni Toffoloni te hrvatski gitarist, skladatelj i multiinstrumenalist Elvis Stanić .

Glazbena priredba "Jazz Ex tempore" održavat će se u opatijskoj "Villi Angiolini", organizatori su Udruga Liburnia Jazz i Festival Opatija, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙