FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjska udvostručuje napore u borbi s ptičjom gripom

BUKUREŠT, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Rumunjske su vlasti u subotupozvale na oprez, pošto su u petak otkrile prva tri slučaja ptičjegripe među patkama na ušću Dunava, u jednom od najvećih ornitološkihparkova u Europi u koji obično dolaze ptice selice.
BUKUREŠT, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Rumunjske su vlasti u subotu pozvale na oprez, pošto su u petak otkrile prva tri slučaja ptičje gripe među patkama na ušću Dunava, u jednom od najvećih ornitoloških parkova u Europi u koji obično dolaze ptice selice.

Više od 200 ptica za koje se sumnja da su oboljele od gripe zaklano je u noći s petka na subotu, a načelnik okruga Tulcea na jugoistoku zemlje Chirica Lefter pozvao je u subotu peradare da prijave sve sumnjive slučajeve.

Kako navodi ministar poljodjelstva Georgij Flutur, "virus su u Rumunjsku vjerojatno donijele ptice selice iz Rusije".

Rumunjski ministar zdravstva Eugen Nicolaescu najavio je pak kampanju cijepljenja protiv ptičje gripe među stanovnicima na ušću Dunava. Prema njegovim riječima, Rumunjska će uskoro objaviti međunarodni natječaj za kupnju milijun doza cjepiva u okviru nacionalnog programa borbe protiv ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙