FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija pred pojavom epidemije ptičje gripe

DŽAKARTA, 21. rujna 2005. (Hina/AP) - Pojava ptičje gripe koja je uIndoneziji donijela četiri života mogla bi brzo prerasti u epidemiju,objavilo je u srijedu indonezijsko ministarstvo zdravstva dokdužnosnici ministarstva poljoprivrede najavljuju mogućnost eliminacijepilića na zaraženom području.
DŽAKARTA, 21. rujna 2005. (Hina/AP) - Pojava ptičje gripe koja je u Indoneziji donijela četiri života mogla bi brzo prerasti u epidemiju, objavilo je u srijedu indonezijsko ministarstvo zdravstva dok dužnosnici ministarstva poljoprivrede najavljuju mogućnost eliminacije pilića na zaraženom području.

Indonezijska je vlada pokušala umiriti strah javnosti nakon što je petogodišnja djevojčica hospitalizirana sa simptomima ptičje gripe preminula i tako vjerojatno postala peta žrtva. No, rezultati laboratorijskih testova koji bi to trebali potvrditi očekuju se tek krajem tjedna.

"Trenutačno je pojava sporadična, ali ako se stvari pogoršaju to će biti epidemija", kazao je ministar zdravstva Siti Fadila Supari, dodajući da je pet osoba za koje se sumnja da imaju simptome ptičje gripe primljeno u bolnicu za zarazne bolesti u Džakarti.

Istovremeno su zemlje azijsko-pacifičke regije u srijedu odobrile, zajedno sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) strategiju za borbu protiv opasnih bolesti, poput ptičje gripe.

Strategija obuhvaća pet velikih ciljeva koji bi se trebali procjenjivati svake godine. To su smanjenje rizika pojave opasnih bolesti, jačanje prijevremenog otkrivanja žarišta te brzi odgovor kao i pripremanje zemalja i uspostavljanje trajne tehničke suradnje u regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙