FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WHO vrlo zabrinut zbog epidemije kolere u zapadnoj Africi

ŽENEVA, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Svjetska zdravstvena organizacija(WHO) izjavila je u utorak da je vrlo zabrinuta zbog epidemije kolerekoja je ove godine pogodila zapadnu Afriku žešće nego prethodnihgodina.
ŽENEVA, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izjavila je u utorak da je vrlo zabrinuta zbog epidemije kolere koja je ove godine pogodila zapadnu Afriku žešće nego prethodnih godina.

"Jako smo zabrinuti. Kolera se i dalje naglo širi i stalno se javljaju novooboljeli, napose u Senegalu i u Gvineji Bisao", kazala je u Ženevi za tisak Claire-Lise Chaignat koja je u WHO-u zadužena za suzbijanje kolere.

Prema izračunu do kojeg se došlo na temelju podataka WHO-a, više od 46.000 slučajeva kolere prijavljeno je na zapadu Afrike od početka sezone, među kojima je 800 mrtvih.

WHO strahuje od još većeg širenja bolesti u prigodi vjerskih okupljanja uoči ramazana, muslimanskog posta koji počinje početkom listopada, rekla je Chaignat.

U zapadnoj Africi bolest se proširila u osam zemalja, a najveći broj oboljelih, 16.424, je u Gvineji Bisao, u Gvineji, Mauritaniji, Nigeru i Senegalu.

Epidemija bi se sada mogla proširiti na rog Afrike i na južnu Afriku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙