FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rumunjskoj razbijena ćelija al-Qaide

BUKUREŠT, 6. listopada 2005. (Hina/AFP) - Jedna ćelija terorističkeorganizacije al-Qaide razbijena je, a petorica njezinih pripadnikakoji su novačili članove u Rumunjskoj, izbačena je iz zemlje,potvrdile su u četvrtak rumunjske tajne službe (SRI) a objavilirumunjski mediji.
BUKUREŠT, 6. listopada 2005. (Hina/AFP) - Jedna ćelija terorističke organizacije al-Qaide razbijena je, a petorica njezinih pripadnika koji su novačili članove u Rumunjskoj, izbačena je iz zemlje, potvrdile su u četvrtak rumunjske tajne službe (SRI) a objavili rumunjski mediji.

"Od početka godine, uhitili smo pet članova te islamističke skupine. Njima je zabranjen ulazak u Rumunjsku sljedećih 15 godina", rekao je glasnogovornik SRI-a Marius Bercaru.

Dnevni list Jurnalul National, koji se poziva na izvore SRI, otkrio je u broju od četvrtka da je tu ćeliju vodio saudijski državljanin, bivši student u Rumunjskoj.

Prema dužnosnicima rumunjskih tajnih službi na koje se poziva list, članovi te ćelije "zauzimali su se za ideologiju zla i pripremali logističku pomoć u slučaju terorističkih napada u Rumunjskoj".

"Članovi te ćelije su poticali na mržnju protiv navodnih neprijatelja islama i veličali terorizam", piše list.

Tijekom komunizma bivši diktator Nicolae Ceausescu primio je u Rumunjskoj više od 500.000 arapskih studenata, a neki povjesničari drže da su mnogi od njih povezani s islamističkim skupinama u Rumunjskoj bili na vojnom treningu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙