FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DiCarlo: Hrvatska neće u NATO i EU dok ne uhiti Gotovinu

SARAJEVO, 8. listopada 2005.(Hina) - Hrvatska neće ući u Europsku unijui NATO, a Srbija i Crna Gora neće završiti pregovore o stabilizaciji ipridruživanju EU-u niti pristupiti NATO-ovom programu Partnerstvo zamir sve dok ne uhite i u Den Haag ne prebace Antu Gotovinu odnosnoRadovana Karadžića i Ratka Mladića, izjavila je pomoćnica državnogtajnika SAD-a za europska i euroazijska pitanja Rosemary DiCarlo.
SARAJEVO, 8. listopada 2005.(Hina) - Hrvatska neće ući u Europsku uniju i NATO, a Srbija i Crna Gora neće završiti pregovore o stabilizaciji i pridruživanju EU-u niti pristupiti NATO-ovom programu Partnerstvo za mir sve dok ne uhite i u Den Haag ne prebace Antu Gotovinu odnosno Radovana Karadžića i Ratka Mladića, izjavila je pomoćnica državnog tajnika SAD-a za europska i euroazijska pitanja Rosemary DiCarlo.

U razgovoru s novinarima sarajevskog "Dnevnog avaza" i banjalučkih "Nezavisnih novina" objavljenim u subotu, DiCarlo je kazala kako su i Hrvatska i SCG dobile jasnu poruku da moraju u cjelosti surađivati s Haškim tribunalom što podrazumijeva i privođenje Gotovine, Karadžića i Mladića.

"EU je jasno kazala kako će nadzirati napredak u ovoj oblasti i kako je to uvjet za ulazak u EU", kazala je američka dužnosnica.

Ona je istaknula kako SAD, baš kao i svi drugi u međunarodnoj zajednici, snažno podupire stajalište glavne haške tužiteljice Carle del Ponte da Haški tribunal neće prestati raditi sve dok se pred njegovim sucima ne nađu svih sedam preostalih optuženih koji su još u bijegu.

"Sve njih, bez iznimke, želimo vidjeti u pritvorskoj jedinici Tribunala", izjavila je DiCarlo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙