FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijska ministrica Plassnik čestitala i odala priznanje Hrvatskoj

BEČ, 3. listopada 2005. (Hina) - Austrijska ministrica vanjskih poslovaUrsula Plassnik čestitala je, u ponedjeljak navečer u Luxembourgu,Hrvatskoj na punoj suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu(ICTY), neposredno nakon sastanka Radne skupine za procjenu hrvatskesuradnje s Haagom.
BEČ, 3. listopada 2005. (Hina) - Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik čestitala je, u ponedjeljak navečer u Luxembourgu, Hrvatskoj na punoj suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu (ICTY), neposredno nakon sastanka Radne skupine za procjenu hrvatske suradnje s Haagom.

S riječima "Poštovanje Hrvatskoj", austrijska ministrica prokomentirala je ishod sastanka Radne skupine na kojoj je potvrđena puna suradnja Hrvatske sa sudom u Den Haagu.

"Čestitam Hrvatskoj na tako važnom uspjehu: postignućima u izgradnji vladavine prava i društvenoj preobrazbi", izjavila je austrijska šefica diplomacije nakon sastanka Radne skupine za Hrvatsku na kojem je haaška tužiteljica Carla del Ponte potvrdila punu suradnju Hrvatske s haaškim tribunalom, priopćeno je u ponedjeljak navečer u Beču iz austrijskog saveznog ministarstva vanjskih poslova.

"Hrvatski premijer Ivo Sanader sa suradnicima uložio je velike napore i dosljedan rad", kazala je ministrica Plassnik dodavši da je "time dao znak ohrabrenja hrvatskom narodu i cijeloj regiji".

"Također je postavljen kamen temeljac trilateralnoj suradnji između EU, Hrvatske i haaškog suda", kazala je šefica austrijske diplomacije zaključivši da je "hrvatski premijer pod teškim uvjetima velikom političkom motivacijom i snažnim zauzimanjem to ostvario".

Austrija, koja će nakon Velike Britanije predsjedati Unijom, pružila je kao članica Radne skupine, snažnu potporu Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙