FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Most u Novom Sadu otvorili radikali umjesto Ollija Rehna

BEOGRAD,7. listopada 2005.(Hina) - Umjesto povjerenika za proširenjeEuropske unije Ollija Rehna, predsjednika Srbije Borisa Tadića iministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuka Draškovića koji su uutorak, 11. listopada trebali svečano otvoriti obnovljeni Most slobodeu Novom Sadu, most je u petak otvorila gradska radikalska vlast,predvođena gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković , u nazočnostipredstavnika stranaka koje su bile na vlasti kad je most srušen u NATObombardiranju 1999. godine.
BEOGRAD,7. listopada 2005.(Hina) - Umjesto povjerenika za proširenje Europske unije Ollija Rehna, predsjednika Srbije Borisa Tadića i ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuka Draškovića koji su u utorak, 11. listopada trebali svečano otvoriti obnovljeni Most slobode u Novom Sadu, most je u petak otvorila gradska radikalska vlast, predvođena gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković , u nazočnosti predstavnika stranaka koje su bile na vlasti kad je most srušen u NATO bombardiranju 1999. godine.

Predsjednik Izvršnog vijeća Vojvodine Bojan Pajtić kazao je novinarima da je most trebao biti svečano otvoren 11. kolovoza, dan nakon što Olli Rehn u ponedjeljak službeno označi početak pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU.

"Zaprepašten sam licemjerjem gradonačelnice i njene ekipe, jer oni sada otvaraju most, a ti su isti ljudi, politika koju su vodili i njihovi lideri Slobodan Milošević i Vojislav Šešelj, doveli do rušenja mosta. I potpuno je licemjerno da oni sada otvaraju most koji je zbog njih i srušen", izjavio je agenciji Beta predsjednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš.

Most slobode srušen je 3. travnja 1999. godine, a Europska unija je uložila 22 milijuna eura u čišćenje Dunava i vađenje konstrukcije srušenog mosta, te još 40 milijuna za njegovu obnovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙