FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska ulaganja u Srbiji 500 milijuna eura

BEOGRAD, 27. rujna 2005. (Hina) - Slovenija je jedan od glavnihposlovnih partnera Srbije, a slovenske su tvrtke od 2000. godine dodanas u u Srbiju uložile oko 500 milijuna eura, rečeno je na skupuslovenskih gospodarstvenika koji posluju u Srbiji.
BEOGRAD, 27. rujna 2005. (Hina) - Slovenija je jedan od glavnih poslovnih partnera Srbije, a slovenske su tvrtke od 2000. godine do danas u u Srbiju uložile oko 500 milijuna eura, rečeno je na skupu slovenskih gospodarstvenika koji posluju u Srbiji.

Samo u tijeku ove godine ulaganja iz Slovenije iznose oko 150 milijuna eura, a slovenski partneri su potvrdili da praktično nema ni jedne investicije koja nija uspjela, rekao je ministar za ekonomske odnose s inozemstvom u vladi Srbije Milan Parivodić.

Također je naveo podatak da je robna razmjena izmedju dvije zemlje u 2004. iznosila oko 500 milijuna dolara. Prema njegovim rječima, izvoz iz Srbije u Sloveniju za prvih šest mjeseci ove godine je za 53 posto veći nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, što je ocijenio vrlo dobrim signalom uravnoteženja trgovinske razmjene.

Srbija je u 2004. godini sa Slovenijom imala trgovinski deficit od oko 60 posto, a u prvoj polovici ove godine deficit iznosi samo 15 posto, kazao je Parivodić i izrazio očekivanje da će slovensko tržište biti otvoreno za ulaganja gospodarstvenika iz Srbije.

Slovenski ministar gospodarstva Andrej Vizjak je kazao da je jedan od ciljeva njegova posjeta Beogradu "poboljšanje tradicionalno dobre suradnje između dvije zemlje".

Vizjak je naglasio da se trgovinska razmjena između Srbije i Slovenije iz godine u godinu povećava i postepeno uravnotežuje, a za daljnje poboljšanje potrebno je da države učine više na uklanjanju carinskih i necarinskih barijera.

"Slovenija podržava Srbiju i Crnu Goru u naporima da se uključi u međunarodne organizacije", kazao je Vizjak.

Također je rekao da u Srbiji trenutačno posluje oko 400 poduzeća u kojima je prisutan slovenski kapital.

(Hina) xtman yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙