FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tehnološke dionice predvodile rastom europskih burzovnih indeksa

LONDON,FRANKFURTT, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica u petak su porasle predvođene tehnološkim tvrtkama poputPhilipsa, nakon značajnijih dobitaka zabilježenih na američkomtehnološkom tržištu Nasdaq.
LONDON,FRANKFURTT, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u petak su porasle predvođene tehnološkim tvrtkama poput Philipsa, nakon značajnijih dobitaka zabilježenih na američkom tehnološkom tržištu Nasdaq.

Londonski Ftse indeks do podneva je ojačao 0,04 posto na 5.480 bodova. Frankfurtski DAX indeks dobio je na vrijednosti 0,4 posto, dosegnuvši 5.043 bodova.

"Činjenica da se približavamo kraju tromjesečja smatra se sada ključnim pokretačem, iako također i dobro raspoloženje na tržištima dionica u Japanu i većem dijelu Europe čini se daje nešto poticaja", kazao je Matt Buckland, trgovac u CMC Marketsu.

Dionice proizvođača softvera Infineona dobile su na vrijednosti nakon što im je brokerska kuća Smith Barney podigao investicijski rejting. Poticaj jačanju njegovih dionica stigao je iz vijesti da je američki rival Micron Technology izvijestio o neočekivanom tromjesečnom profitu.

Nizozemska poštanska i logistička grupa TNT zabilježila je rast cijena dionica od 2,3 posto nakon što je njemački list "Die Welt" objavio da kompanija UPS razmatra preuzimanja u Europi. Naime, Die Welt", u jednom intervjuu u svojem izdanju od petka, navodi izjave izvršnog direktora UPS-a Michaela Eskewa koji je kazao da planiraju neke akvizicije u poštanskom poslovanju te da nisu isključena neprijateljska preuzimanja.

Indeks Tokijske burze Nikkei spustio se 0,32 posto, na 13.574 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙