FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki sud odobrio izručenje Hrvoja Petrača Hrvatskoj

KRF, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Oblasni sud otoka Krfa odobrio jeu petak izručenje Hrvatskoj odbjeglog poslovnog čovjeka Hrvoja Petračakoji je u Grčkoj bio uhićen 31. kolovoza zbog posjedovanja lažnepunovnice.
KRF, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Oblasni sud otoka Krfa odobrio je u petak izručenje Hrvatskoj odbjeglog poslovnog čovjeka Hrvoja Petrača koji je u Grčkoj bio uhićen 31. kolovoza zbog posjedovanja lažne punovnice.

Petrač, koji je u utorak zatražio politički azil u Grčkoj, najavio je da će pred Vrhovnim sudom Grčke podnijeti žalbu na današnju odluku o izručenju, kazao je njegov grčki branitelj Alexis Kougias.

"U cilju ulaska u Europsku uniju, hrvatska vlada želi surađivati tako što će prepustiti svoje junake domovinskog rata Haškom tribunalu", ocijenio je u utorak branitelj optuženoga.

Hrvatske vlasti drže bogatog poslovnog čovjeka Petrača važnom karikom i vjerojatno glavnim financijerom u mreži pomagača odbjeglog generala HV-a Ante Gotovine protiv kojeg je Haaški sud u srpnju 2001. podignuo optužnicu, tereteći ga za ratne zločine.

Za hrvatskim tajkunom Petračem, koji je uhićen 31. kolovoza u Igumenici na sjeverozapadu Grčke zbog posjedovanja lažne putovnice bila je raspisana Interpolova tjeralica jer je bio u bijegu 18 mjeseci dok je u Hrvatskoj nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog otmice sina hrvatskog generala Vladimira Zagorca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙