FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođeno ročište povodom zahtjeva za Petračevim izručenjem

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Prvo ročište povodom zahtjevahrvatskih vlasti za izručenjem Hrvoja Petrača na kojemu je, kako sunajavili njegovi branitelji, trebao zatražiti politički azil oblasnisud u Krfu odgodio je za 8. studenoga, doznaje se od jednog odPetračevih branitelja Ljube Pavasovića Viskovića.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Prvo ročište povodom zahtjeva hrvatskih vlasti za izručenjem Hrvoja Petrača na kojemu je, kako su najavili njegovi branitelji, trebao zatražiti politički azil oblasni sud u Krfu odgodio je za 8. studenoga, doznaje se od jednog od Petračevih branitelja Ljube Pavasovića Viskovića.

"Ročište je nakon samo desetak minuta odgođeno iz proceduralnih razloga", kazao je u telefonskom razgovoru Hini Petračev odvjetnik. Pojasnio je da je do odgode došlo jer je sud odlučio od hrvatskog pravosuđa zatražiti dodatnu dokumentaciju kako bi mogao odlučiti o zahtjevu za izručenjem. Riječ je o dokumentaciji vezanoj uz sudski postupak u kojemu je Petrač pred zagrebačkim Županijskim sudom nepravomoćno osuđen zbog otmice maloljetnika.

Obrana je ranije najavila da će hrvatski zahtjev za izručenjem pokušati osporiti, dokazujući da je progon Petrača u Hrvatskoj politički motiviran. On će, pak, novo ročište čekati u ekstradicijskom pritvoru u kojemu je od kraja kolovoza kada je uhićen s lažnom putovnicom. Zbog toga i ilegalnog ulaska u zemlju sud u Igumenici osudio ga je na pet mjeseci zatvora ili 1500 eura. Petračev grčki branitelj žalio se na presudu, no žalba još nije riješena, doznaje se od Pavasović Viskovića.

On je kazao da je danas razgovarao s Petračem koji nema pritužbi na zatvorske uvjete i odnos grčkih vlasti prema njemu. Dodao je da haški i hrvatski istražitelji još nisu razgovarali s njegovim branjenikom.

Nagađa se da istražitelji žele razgovarati o njegovoj navodnoj umiješanosti u financiranje bijega haškog optuženika generala Ante Gotovine.

Odvjetnici Petrača ranije su potvrdili da je on spreman na razgovor s istražiteljima, ali isključivo u prisutnosti njegovih odvjetnika iz Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙