FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon financijskih problema Alitalia suočena i sa štrajkom

RIM, 7. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski zrakoplovni prijevoznikAlitalia, suočen sa sve ozbiljnijom financijskom krizom, sada sesuočava i s prijetnjom štrajkom pa je za subotu najavio otkazivanje138 letova.
RIM, 7. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski zrakoplovni prijevoznik Alitalia, suočen sa sve ozbiljnijom financijskom krizom, sada se suočava i s prijetnjom štrajkom pa je za subotu najavio otkazivanje 138 letova.

Sindikati objašnjavaju da štrajkom žele prosvjedovati protiv uprave kompanije koja je zbog financijskih problema pozvala zaposlene na podnošenje novih žrtava. Novi plana za sanaciju Alitalije koji će sljedećeg tjedna predstaviti njegov šef Giancarlo Cimoli navodno uključuje ukidanje dodatnih 1.500 radnih mjesta, izvijestili su u petak talijanski mediji.

Zato će osoblje zrakoplova u subotu prekinuti rad na četiri sata pa je Alitalia otkazala 64 domaća i 74 međunarodna leta.

Talijanski zrakoplovni prijevoznik već je prošle godine najavio ukidanje 3.700 radnih mjesta. Cimoli je ovog tjedna priopćio sindikatima da su nužne dodatne uštede u vrijednosti 550 milijuna eura kako bi se otklonila insolventnost.

U međuvremenu su gubici kompanije dodatno narasli pa će dodatni troškovi za gorivo do kraja godine dosegnuti 415 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙