FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Nastavlja se potraga za odbjeglim Jelavićem

MOSTAR/SARAJEVO, 7. listopada 2005. (Hina) - Državna Agencija zaistraživanje i dokumentaciju BiH (SIPA) i u petak je nastavila potraguza bivšim članom Predsjedništva BiH Antom Jelavićem, kojeg je danranije Sud BiH nepravomoćno osudio na 10 godina zatvora zbogzlouporabe položaja u vezi Hercegovačke banke, potvrdio je u izjavi zaHinu glasnogovornik SIPA-e Admir Katica.
MOSTAR/SARAJEVO, 7. listopada 2005. (Hina) - Državna Agencija za istraživanje i dokumentaciju BiH (SIPA) i u petak je nastavila potragu za bivšim članom Predsjedništva BiH Antom Jelavićem, kojeg je dan ranije Sud BiH nepravomoćno osudio na 10 godina zatvora zbog zlouporabe položaja u vezi Hercegovačke banke, potvrdio je u izjavi za Hinu glasnogovornik SIPA-e Admir Katica.

On je rekao da se prikupljaju informacije o mogućem boravištu Ante Jelavića.

Sudsko vijeće državnog suda je u srijedu, izričući nepravomoćnu presudu Jelaviću, koji tom prigodom nije bio u sudnici, objavilo kako Jelavić mora početi odmah s izdržavanjem zatvorske kazne. Tužitelj John MacNair je u četvrtak izdao naredbu za Jelavićevo privođenje na izdržavanje kazne, ali sudska policija nije pronašla Jelavića u njegovoj kući u Mostaru.

Osim državnoj Agenciji za istraživanje i dokumentaciju BiH i sudskoj policiji, naredba za Jelavićevo uhićenje izdana je i Državnoj graničnoj službi BiH, potvrdili su u petak policijski dužnosnici.

Odlukom Sudskog vijeća Jelavić je u svibnju ove godine pušten iz pritvora da se brani sa slobode, ali je zauzvrat predao Sudu BiH oko 250.000 eura i putovnicu kao jamstvo da neće pobjeći. Sudsko vijeće je u svibnju Jelavića također obvezalo da se, kao jamstvo da neće pobjeći, svakodnevno javlja Policijskoj upravi u Mostaru, što je on redovito i činio do dan uoči izricanja presude, odnosno zadnji put se policiji u Mostaru javio u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙