FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor glasovanjem završio današnje zasjedanje

ZAGREB,6. listopada 2005.(Hina) - Zastupnici Hrvatskog saboraglasovanjem o raspravljenim točkama dnevnoga reda završili su današnje zasjedanje.
ZAGREB,6. listopada 2005.(Hina) - Zastupnici Hrvatskog sabora glasovanjem o raspravljenim točkama dnevnoga reda završili su današnje zasjedanje.

Zastupnici su većinom glasova prihvatili Izvješće o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca prošle godine.

Jednoglasno je prihvaćen i Prijedlog zakona o potvrđivanju Konvencije o dostavi u inozemstvo sudskih i izvansudskih dokumenata u građanskim ili trgovačkim stvarima.

Također je jednoglasno prihvaćen i Prijedlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o osnivanju nacionalnog Fonda između Republike Hrvatske i Europske komisije.

Uz to, većinom je glasova prihvaćen i prijedlog Kluba HNS/PGS o kontroli korištenja sredstava iz pristupnih fondova svakih šest mjeseci.

Većinom je glasova prihvaćen i Prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora između Republike Hrvatske i Republike San Marino o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak, kao i dopune Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

Zastupnici su jednoglasno prihvatili Konačni prijedlog zakona o Zakladi policijske solidarnosti i Konačni prijedlog zakona o upisniku sudskih i javnobilježničkih osiguranja tražbina vjerovnika na pokretnim stvarima i pravima.

Većinsku potporu dobile su i izmjene i dopune Zakona o područjima i sjedištima sudova, kao i Memorandum o vojnoj suradnji sa SAD-om.

O izmjenama i dopunama Zakona o državnom inspektoratu zastupnici će se očitovati idućeg tjedna nakon što se Vlada odredi prema podnesenim amandmanima.

Hrvatski sabor sutra će održati svečanu sjednicu povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, a s radom nastavlja u srijedu, 12. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙