FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena birališta u Dresdenu

DRESDEN, 2. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Dva tjedna nakonparlamentarnih izbora u Njemačkoj otvorena su u nedjelju birališta uokrugu Dresden, gdje je zbog smrti jedne lokalne kandidatkinjeglasovanje bilo odgođeno.
DRESDEN, 2. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Dva tjedna nakon parlamentarnih izbora u Njemačkoj otvorena su u nedjelju birališta u okrugu Dresden, gdje je zbog smrti jedne lokalne kandidatkinje glasovanje bilo odgođeno.

Nakon tog glasovanja bit će poznati konačni rezultati njemačkih parlamentarnih izbora održanih 18. rujna.

Birališta u istočnom gradu Dresdenu otvorena su u 8.00 sati, a zatvorit će se u 18.00 sati. Oko 219.000 birača trebalo bi izaći na izbore.

Konzervativci Angele Merkel osvojili su tri mjesta više od socijal-demokrata kancelara Gerharda Schroedera na prošlomjesečnim izborima, ali niti jedna strana nije uspjela dobiti većinu u parlamentu koji ima 613 mjesta.

Iako se ne očekuje da će rezultati glasovanja u Dresdenu značajno promijeniti preliminarne rezultate od 18. rujna, Schroederov SPD bi mogao osvojiti jedno ili dva mjesta i ojačati svoju poziciju u pregovorima s Merkel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙