FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: odbijen HSP-ov prijedlog da se odbije uvođenje kvota za šećer

ZAGREB,30. rujna 2005.(Hina) - Saborska većina nije danas prihvatilaHSP-ov prijedlog da Hrvatski sabor donese zaključke po kojima hrvatskipredstavnici u Vijeću za stabilizaciju i pridruživanje trebaju odbitiograničenje izvoza hrvatskog šećera (kvote), što traži Europskakomisija, jer je to protivno gospodarskim interesima.
ZAGREB,30. rujna 2005.(Hina) - Saborska većina nije danas prihvatila HSP-ov prijedlog da Hrvatski sabor donese zaključke po kojima hrvatski predstavnici u Vijeću za stabilizaciju i pridruživanje trebaju odbiti ograničenje izvoza hrvatskog šećera (kvote), što traži Europska komisija, jer je to protivno gospodarskim interesima.

Vlada je, naime, stava da nikakvi pregovori s Europskom komisijom oko eventualnog uvođenja kvota nisu započeli, da se stoga ne može govoriti o štetama koje bi navodno pogodile hrvatske poljoprivrednike, da će Sabor biti obaviješten o svim Vladinim koracima po tom pitanju, te da zato nema potrebe donositi nikakve zaključke.

Iako je 'pravaš Tonči Tadić zatražio odgodu glasovanja o HSP-ovu prijedlogu dok se o njemu ne očituje Nacionalni odbor za praćenje procesa pristupanja Hrvatske EU i ne pokušaju usuglasiti zaključci među saborskim klubovima, predsjednik Sabora Vladimir Šeks to je odbio.

"Nema šanse za postizanje konsenzusa budući da saborska većina i Vlada ne prihvaćaju vaš prijedlog", kazao je Šeks i stavio prijedlog na glasovanje.

Sabor je prihvatio Godišnje izvješće o radu Hrvatske agencije za telekomunikacije u 2004., te o stanju i ostvarivanju načela i ciljeva regulacije telekomunikacijskog tržišta u Republici Hrvatskoj.

Prihvaćeno je i Izvješće o radu Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti i o zapažanjima koja su od značaja za razvoj energetskog tržišta i javnih usluga u 2004., kao i Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora za 2004.

Sabor je zaključio današnji i ovotjedni rad, a 16. sjednicu nastavlja u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙