FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio vjerodajnice šefa Delegacije Europske komisije

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Novi šef Delegacije Europske komisijeu RH Vincent Degert uručio je u četvrtak u Zagrebu vjerodajnicehrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Novi šef Delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert uručio je u četvrtak u Zagrebu vjerodajnice hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću.

"U ovom povijesnom trenutku približavanja vaše zemlje Europskoj uniji ogromna je povlastica moći pridonijeti ostvarenju ovog ambicioznog zajedničkog projekta", rekao je Degart. Pritom je istaknuo da će Delegacija "aktivno raditi na tome da podupre i olakša, prema tome kako će se ispunjavati bitni dijelovi, brzo rješenje koje će omogućiti uspješan pristup vaše zemlje Europskoj uniji".

Dodao je da je to jedan od strateških ciljeva Komisije.

Predsjednik Mesić je istaknuo da je za Hrvatsku sudjelovanje u europskom ujedinjavanju strateški cilj. "Ali osobno smatram da je taj proces i milenijski poduhvat, koji prijašnje generacije nisu mogle, a buduće više neće trebati ostvarivati. Stoga s velikim interesom zagovaramo da proces proširenja ne bude usporen dok sve države jugoistočne Europe ne postanu sastavni dio tog procesa", rekao je Mesić.

Kako je dalje nastavio, "svjesni smo da članstvo u Europskoj uniji nije pitanje rokova, već reformi. Da se na tom putu ne borimo samo za datume, već za razvoj, za suradnju preko granica i sa svim susjedima, za manjinsku zaštitu, ali i za vladavinu prava te provedbu međunarodnih obveza".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙