FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader sastavljačima vlada u sjeni poručio da prijevremenih izbora neće biti

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader odbacioje danas oporbene kritike na račun svoje Vlade, a sastavljačima vladau sjeni, te zagovarateljima prijevremenih izbora poručio je da takvihizbora neće biti.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader odbacio je danas oporbene kritike na račun svoje Vlade, a sastavljačima vlada u sjeni, te zagovarateljima prijevremenih izbora poručio je da takvih izbora neće biti.

Na oporbene, a poglavito kritike iz SDP-a, Sanader je s konferencije za novinare uzvratio riječima da su u četiri godine svoje vlasti propustili priliku učiniti to što sada traže od njegove Vlade.

Nisu to napravili, jer je ključna zadaća njihove, koalicijske vlasti bila kako međusobno opstruirati i svađati se, ustvrdio je Sanader, dodavši kako se radi o nesposobnim i ljudima koji ne znaju.

SDP-u uzvraća da s četiri točke (iz programa za povratak na vlast) i sastancima u Crnom Lugu pokušava minorizirati da je unutar te stranke jak proces dezintegracije, te da mu stranku napuštaju politički partneri - HNS i HSS.

HDZ bi volio jakog rivala na lijevom centru, ali njega nema, ustvrdio je Sanader.

Odbacujući oporbene kritike na račun svoje Vlade, predsjednik HDZ-a naveo je podatke koji, rekao je, govore da je u prvih sedam mjeseci ove godine porasla industrijska proizvodnja, turizam, trgovina, da je izvoz rastao brže od uvoza, da ima pozitivnih kretanja u privatnom sektoru itd.

Sanader kaže da se proces privatizacije ne može zaustaviti zbog eventualnih pogrešaka na nižim razinama, da bi alternativa bila društveno vlasništvo, kao u socijalizmu.

Demantirao je pisanje tjednika Nacional da šefica diplomacije Kolinda Grabar-Kitarović želi otići s te dužnosti, te da se namjera razdvojiti sektor vanjskih poslova od europskih integracija.

To je netočno, kao što je netočno dosta stvari u tom tjedniku, ocijenio je Sanader.

Riječima da se izvršna vlast ne može miješati u pravosudnu, uzvratio je na novinarski upit kada će objaviti dokument da je Hrvoje Petrač pomagač generala Gotovine.

Bez izravnog je odgovora ostavio pitanje, postoji li u mreži Gotovininih pomagača još netko osim Petrača te da li se u generalove financijere ubrajaju i ljudi koji pomažu njegovim odvjetnicima i obitelji.

Ne odgovaram na hipotetička pitanja, uzvratio je Sanader upitan je li spreman zatražiti uhićenje novinara Josipa Jovića koji je najavio da nema namjeru dobrovoljno se predati Haaškom sudu koji ga je optužio za nepoštivanje Suda.

Postoji Ustavni zakon o suradnji s Haagom i treba vidjeti koje su njegove implikacije na taj slučaj, rekao je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙