FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponovljenom postupku sudac Lozina dobio istu uvjetnu kaznu

ŠIBENIK, 26. rujna 2005. (Hina) - U ponovljenom sudskom postupku našibenskom Općinskom sudu sudac Županijskog suda u Splitu SlavkoLozina nepravomoćno je danas osuđen na kaznu od tri mjeseca zatvorauvjetno i jednu godinu kušnje, zbog izazivanja prometne nesreće 18.travnja 2002. u Splitu, u kojoj je Giovani de Michelli Vitturi izTrogira zadobio teške ozljede.
ŠIBENIK, 26. rujna 2005. (Hina) - U ponovljenom sudskom postupku na šibenskom Općinskom sudu sudac Županijskog suda u Splitu Slavko Lozina nepravomoćno je danas osuđen na kaznu od tri mjeseca zatvora uvjetno i jednu godinu kušnje, zbog izazivanja prometne nesreće 18. travnja 2002. u Splitu, u kojoj je Giovani de Michelli Vitturi iz Trogira zadobio teške ozljede.

Lozina se, prema navodima optužnice koje su potvrdili i sudski prometni vještaci, osobnim vozilom "škoda octavia" naglo i na maloj udaljenosti prestrojio iz srednjeg u lijevi kolnički trak, što je uzrokovalo kočenje i izmicanje u lijevo, a zatim zanošenje i prevrtanje osobnog vozila "opel corsa" koje je vozio Giovani de Michelli Vitturi, a kojemu je tom prigodom iščašen rameni zglob.

Za drugo djelo za koje ga je optužnica teretila, da je pobjegao s mjesta nesreće i nije pružio pomoć ozlijeđenome, Slavko Lozina oslobođen je krivnje.

Sutkinja Maja Šupe objavila je i da je Lozina dužan platiti 18.780 kuna sudskih troškova.

Branitelji Slavka Lozine, odvjetnici Branko Baica i Predrag Jelavić, najavili su žalbu Županijskom sudu.

Slavko Lozina nije želio komentirati današnju presudu, ali je za sam tijek suđenja i prometno vještačenje kazao da se temeljilo na pretpostavkama, a ne na materijalnim činjenicama.

To je suđenje usporedio sa suđenjem na košarkaškoj utakmici "Hrvatska" - "Španjolska" u Beogradu na kojoj je, kako je kazao, sve bilo unaprijed dosuđeno.

Presudu jednaku današnjoj Općinski sud u Šibeniku Slavku Lozini izrekao je u travnju 2003., ali je Župnijski sud prvostupanjsku presudu ukinuo u lipnju 2004. zbog, kako je obrazloženo, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙