FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Neovisnost podržava od 86 posto ljudi, ujedinjenje s Albanijom šest

PRIŠTINA,17. rujna(Hina) - Gotovo 86 posto građana Kosova smatra daKosovo treba biti nezavisna država, a samo ih šest posto podupireujedinjene s Albanijom, navodi se u anketi kosovske agencije "Index" iinstituta Gallup čiji su rezultati objavljeni u subotu.
PRIŠTINA,17. rujna(Hina) - Gotovo 86 posto građana Kosova smatra da Kosovo treba biti nezavisna država, a samo ih šest posto podupire ujedinjene s Albanijom, navodi se u anketi kosovske agencije "Index" i instituta Gallup čiji su rezultati objavljeni u subotu.

Anketa je provedena na uzorku od 1104 ispitanika, uključujući i pripadnike nealbanskih manjina na Kosovu.

Iako najvećim problemom na Kosovu smatraju veliku nezaposlenost, većina ispitanika smatra da je za tamošnju vladu prioritetno pitanje rješavanje nedefiniranog statusa Kosova.

Većina građana podupire tehničke pregovore sa Srbijom, ali je podrška da se s tom republikom pregovara o konačnom statusu Kosova vrlo mala.

Prema ovom istraživanju, predsjednik parlamenta Nexhat Daci, civilni upravitelj UN-a Soren Jessen-Petersen i kosovski predsjednik Ibrahim Rugova i dalje su najpopularniji političari na Kosovu.

Kosovski zaštitni korpus i kosovska policija uživaju najveće povjerenje građana Kosova, dok je povjerenje u političke institucije u padu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙