FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak počinje natjecanje hrvatskih mladih neafirmiranih glazbenika

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika(HDGU) u suradnji s Koncertnom dvoranom "Vatroslav Lisinski" uponedjeljak, 3. listopada priređuje prvi u nizu deset koncerata kojimće biti održano natjecanje hrvatskih mladih neafirmiranih glazbenika.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika (HDGU) u suradnji s Koncertnom dvoranom "Vatroslav Lisinski" u ponedjeljak, 3. listopada priređuje prvi u nizu deset koncerata kojim će biti održano natjecanje hrvatskih mladih neafirmiranih glazbenika.

Kako je danas priopćeno iz HDGU-a, riječ je o natjecanju koje se već trideset i devet godina održava pod nazivom Tribina "Darko Lukić".

To je prvi veći recital za sudionike Tribine kao i njihovo prvo predstavljanje javnosti, a sve nastupe prati stručni Ocjenjivački sud i snima Hrvatski radio.

Po riječima tajnice Udruge Alme Petošić natjecati se mogu mladi glazbenici do trideset godina starosti, a na kraju natjecanja nagrađuju se dvije osobe i to diplomom i novčanim iznosom.

Tako će u ponedjeljak, 3. listopada koncert održati Vedran Kocelj na trubi.

Već 17. listopada na klaviru publika će moći poslušati Ivu Prahin, a 31. listopada Mariju Župić za klarinetom.

Ove godine su još na rasporedu i koncert sopranistice Željke Predojević 28. studenoga i Attile Mesarić za klavirom 19. prosinca.

Prvi na rasporedu sljedeće godine je koncert Domagoja Gušćića, također za klavirom, 16. siječnja te u istom mjesecu, odnosno 30. siječnja sopranistice Ivane Kladarin.

Osmi u nizu koncerata je koncert trija "Tritonus" 27. veljače.

Riječ je o triju kojega sačinjavaju Petar Haluza za violinom, Marija Župić za klarinetom i Zorica Mihajlović za klavirom.

Koncert na cellu 13. ožujka održat će Kajana Pačko, a posljednji koncert i to na violini 3. travnja Vinka Fabris.

Natjecanje će popratiti i svečani koncert nagrađenih na 38. tribini "Darko Lukić" Filipa Faka i Ante Knešaureka 8. svibnja, a bit će zaključeno 15. svibnja svečanim koncertom nagrađenih na 39. Tribini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙