FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na koncertu izvode djela Merkela, Schroedera, Fischera, Stoibera

BUCHHOLZ, 11. rujna 2005. (Hina/AFP) - Koncert skladatelja koji noseprezime Merkel, Schroeder, Fischer i Stoiber, što su također iprezimena četvero istaknutih njemačkih političara, održat će se nasam dan prijevremenih izbora, 18. rujna u Buchholzu blizu Hamburga.
BUCHHOLZ, 11. rujna 2005. (Hina/AFP) - Koncert skladatelja koji nose prezime Merkel, Schroeder, Fischer i Stoiber, što su također i prezimena četvero istaknutih njemačkih političara, održat će se na sam dan prijevremenih izbora, 18. rujna u Buchholzu blizu Hamburga.

Djela Gustava Merkela (1827-1885), Hermanna Schroedera (1904-1984), Michaela Gottharda Fischera (1773-1829) i suvremenog orguljaša Franz-Josefa Stoibera, rođenog 1959. u Ratisbonneu (jug) bit će izvedena na orguljama tijekom mise u crkvi Sv. Pavla u nedjelju ujutro na sam dan izbora.

Kantor David Schollmeyern, koji je zamislio taj neobični koncert, izrazio je žaljenje što nije uspio pronaći skladatelje čija su prezimena istovjetna predsjednicima drugih njemačkih političkih stanaka, kao što su Westerwelle (liberali), Gysi (ljevica, bivši PDS neokomunisti) niti Lafontaine (WASG, Izborna alternativa za rad i socijalnu pravdu).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙