FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vinkovcima koncert Subotičkog tamburaškog orkestra

VINKOVCI, 10. rujna 2005. (Hina) - Koncertom "Iz Bačke se još čujutambure" u Vinkovcima je večeras u okviru 40. Vinkovačkih jeseniodržan koncert Subotičkog tamburaškog orkestra.
VINKOVCI, 10. rujna 2005. (Hina) - Koncertom "Iz Bačke se još čuju tambure" u Vinkovcima je večeras u okviru 40. Vinkovačkih jeseni održan koncert Subotičkog tamburaškog orkestra.

Pod ravnanjem osnivača i umjetničkog ravnatelja Stipana Jaramazovića Orkestar je izveo niz bunjevačkih plesova i kola te splet kola i pjesama iz Vojvodine.

U pratnji orkestra nastupili su lokalni solisti Marija Jaramazović, Antonija Piuković i Josip Francišković.

Na početku koncerta u ime njegova suorganizatora posjetitelje na Trgu vinkovačkih jeseni pozdravili su ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Nikola Jelinčić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Vojvodine Josip Dekanović i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić.

Subotički tamburaški orkestar osnovan je 1976. i od svog osnivanja do danas održao je na stotine nastupa i koncerata te bio uključen u brojne glazbene projekte ne samo tamburaškog sadržaja.

Danas u tom orkestru svira 150 glazbenika koji su se uz tamburaški okušali i u drugim glazbenim žanrovima.

Subotički tamburašku orkestar snimio je tako glazbu za film Branka Šmita "Sokol ga nije volio", a izvodi i poznatu kompoziciju "Bolero" Mauricea Ravela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙