FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio vjerodajnice veleposlanike Norveške, Danske i Moldavije

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je u srijedu nove veleposlanike Norveške, Danskei Moldavije koji su mu predali vjerodajnice, priopćeno je iz Uredapredsjednika.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u srijedu nove veleposlanike Norveške, Danske i Moldavije koji su mu predali vjerodajnice, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Pozdravljajući nove veleposlanike, predsjednik Mesić je pozitivno ocijenio dostignuti stupanj odnosa između Republike Hrvatske i njihovih zemalja, naglašavajući u isto vrijeme želju da se ti odnosi dalje razvijaju i produbljuju, osobito na polju gospodarstva, navodi se u priopćenju.

Norveška veleposlanica Elisabeth Walaas i danski veleposlanik Berno Kjeldsen prenijeli su iskrene i srdačne čestitke Hrvatskoj u povodu otpočinjanja pregovora o punom članstvu u Europsku uniju. U ime svojih zemalja obećali su punu pomoć Hrvatskoj u tim pregovorima.

Moldavski veleposlanik Valeriu Bobutac zahvalio je Hrvatskoj na podršci koju pruža Moldaviji u njezinom približavanju svjetskim i europskim integracijama, te prenio srdačne pozdrave predsjednika Vladimira Voronjina koji idućeg tjedna dolazi u radni posjet Republici Hrvatskoj. Veleposlanik Bobutac je izrazio uvjerenje kako će tijekom svojega mandata pridonijeti proširivanju gospodarskih kontakata između Moldavije i Hrvatske, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙