FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Austrija ipak nije ostvarila željeni ishod

BERLIN, 4. listopada 2005. (Hina) - Austrijski dnevnik Der Standard ukomentaru na odluku o otvaranju pristupnih pregovora Hrvatske i Turskeu Luksemburgu kritizira stajališta austrijske vlade koja po mišljenjukomentatora nisu donijela nikakve rezultate.
BERLIN, 4. listopada 2005. (Hina) - Austrijski dnevnik Der Standard u komentaru na odluku o otvaranju pristupnih pregovora Hrvatske i Turske u Luksemburgu kritizira stajališta austrijske vlade koja po mišljenju komentatora nisu donijela nikakve rezultate.

"Nakon što je Austrija ostala usamljena u svom stavu spram Turske, Beč je umjesto da popusti, još zategnuo situaciju postavljanjem novih uvjeta. Psihološki rat je bio bespotreban jer Austrija nije postigla ništa što već prije nije bilo sadržano u pregovaračkom ugovoru", smatra komentator lista te ocjenjuje da i otvaranje pregovora s Hrvatskom nije zasluga Austrija ali da će to vlada zasigurno pokušati predočiti kao vlastiti uspjeh.

"Predstavnici vlade u Beču će i početak pregovora predstaviti kao svoj uspjeh iako se tijekom pregovora ovo pitanja niti u jednom trenutku nije povezivalo s turskim pitanjem. No s obzirom na to da je na drugom frontu previše zahtjevano a nije dobiveno gotovo ništa, preostalo je jedino da se Beč diči otvaranjem pregovora s Hrvatskom kao vlastitim uspjehom", ocjenjuje se u komentaru lista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙