FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abbas pozvan na sastavljanje nove vlade nakon sukoba u Gazi

RAMALLAH, 3. listopada 2005. (Hina/AFP) - Palestinski parlamentnaložio je u ponedjeljak predsjedniku Mahmudu Abbasu da sastavi novuvladu koja će biti kadra osigurati mir nakon sukoba između Hamasa ipalestinske policije u Gazi u kojima su poginule tri osobe.
RAMALLAH, 3. listopada 2005. (Hina/AFP) - Palestinski parlament naložio je u ponedjeljak predsjedniku Mahmudu Abbasu da sastavi novu vladu koja će biti kadra osigurati mir nakon sukoba između Hamasa i palestinske policije u Gazi u kojima su poginule tri osobe.

Zastupnici Palestinskog zakonodavnog vijeća (CLP) na posebnoj sjednici u Ramallahu na Zapadnoj obali prihvatili su prijedlog kojim se Abbasu nalaže da za dva tjedna sastavi novu vladu.

Od nazočnih zastupnika, 43 su glasovala za prijedlog, pet ih je bilo protiv i pet suzdržano.

U obvezujućem dokumentu koji su zastupnici prihvatili poziva se Abbasa da sastavi "novu prijelaznu vladu do parlamentarnih izbora" planiranih za 25. siječnja. Sadašnja vlada djeluje od veljače 2005.

Otkako je počela Intifada, palestinsko područje postupno je zapalo u anarhiju, a oružane skupine tu nekažnjeno djeluju u ime "otpora". Abbas je već više puta obećavao da će tomu stati na kraj, ali bez većeg uspjeha.

Tako su u nedjelju u Gazi ubijena tri Palestinca, policijski časnik i dvoje civila, u sukobu između palestinske policije i naoružanih aktivista radikalnog pokreta Hamas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙