FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: obilježena židovska nova godina

DUBROVNIK, 3. listopada 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću u zgradidubrovačke Židovske općine, gdje je smještena jedna od najstarijihsinagoga u Europi i prvi židovski muzej u Hrvatskoj, danas jeobilježena židovska nova godina Roš Hašana 5766.
DUBROVNIK, 3. listopada 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću u zgradi dubrovačke Židovske općine, gdje je smještena jedna od najstarijih sinagoga u Europi i prvi židovski muzej u Hrvatskoj, danas je obilježena židovska nova godina Roš Hašana 5766.

Okupljenima se obratila predsjednica dubrovačke Židovske općine Sabrina Horović koja je rekla kako je prije Drugog svjetskog rata u Židovskoj zajednici u Hrvatskoj bilo 25.000 ljudi od kojih je 20.000 ubijeno u holokaustu, a polovica preživjelih se do 1952. iselila u Izrael.

"Iako malobrojna, Židovska zajednica u Republici Hrvatskoj ima jaku unutarnju snagu i upravo će tom snagom uspješno nastaviti graditi svoju budućnost", naglasila je Sabrina Horović.

Prigodnoj svečanosti, uz ostale, nazočni su bili dubrovačko-neretvanski župan Ivo Miletić, gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, austrijska veleposlanica u Hrvatskoj Helga Konrad kao i obitelj Rudija Rottera koji je prošle godine proglašen pravednikom među narodima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙