FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o izgradnji plinske distribucijske mreže u Baranji

BILJE,3. listopada 2005.(Hina) - Predstavnici Osječko-baranjskežupanije i tvrtke HEP-Plin d.o.o. Osijek potpisali su danas u sjedištubaranjske općine Bilje ugovor o koncesiji za izgradnju distribucijskogsustava plinovoda i pružanja usluga distribucijskim sustavom napodručju Baranje.
BILJE,3. listopada 2005.(Hina) - Predstavnici Osječko-baranjske županije i tvrtke HEP-Plin d.o.o. Osijek potpisali su danas u sjedištu baranjske općine Bilje ugovor o koncesiji za izgradnju distribucijskog sustava plinovoda i pružanja usluga distribucijskim sustavom na području Baranje.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 60 milijuna kuna, a procjenjuje se da će, skupa s izgradnjom magistralnog plinovoda, projekt plinofikacije Baranje dosegnuti vrijednost od oko 200 milijuna kuna.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo rekao je kako očekuje da izgradnja distribucijske mreže počne usporedno s izgradnjom magistralnog plinovda, početkom iduće godine, a završetak plinofikacije Baranje predviđa se do 2010. godine.

Ocijenio je kako se ovaj projekt pokušava realizirati već nekoliko godina, ali da ga je "onemogućila nebriga prethodne vlade koja, u razdoblju od 2000. do 2003. godine, nije imala razumijevanja za probleme Baranje".

Nakon što je, na inzistiranje Županije, izmijenjen plan plinofikacije RH, realizacijom ovoga projekta Baranja će dobiti jeftiniji i čistiji energent od dosadašnjih, dodao je Bubalo izrazivši uvjerenost da će se, zahvaljujući tome, brže ostvarivati i druge investicije vezane uz Baranju.

Direktor poduzeća Hep-Plin d.o.o. Zdravko Fadljević kazao je kako je ta tvrtka dosadašnje ugovorne obveze ispoštivala u zadanim rokovima, te je izrazio uvjerenost da ni stanovnici Baranje neće biti razočarani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙