FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen Statut Udruge građana HDSSB

skupština održati 8.listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.
Osijek,25. rujna(Hina) - Na današnjem sastanku Inicijativnog odbora Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje prihvaćen je konačan tekst Statuta buduće udruge, čija će se osnivačka skupština održati 8. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Predsjednik Inicijativnog odbora Udruge Građana HDSSB Branimir Glavaš izvijestio je da do osnivačke Skupštine HDSSB-a predstoji još konačno definiranje programske deklaracije, dodavši kako je do sada Inicijalnom krugu pristupilo više od 2000 građana iz svih dijelova Osječko-baranjske županije.

Rekao je kako je "svrha osnivanja Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje okupljanje i angažiranje građana oko programa svekolikog napretka regije Slavonije i Baranje, te oblikovanja i izražavanja gospodarskih, političkih, socijalnih, kulturnih, obrazovnih i ekoloških interesa ovoga područja unutar Republike Hrvatske s ciljem povećanja kvalitete življenja ".

Dodao je da HDSS regiju Slavoniju i Baranju, kao svoj zavičaj, razumije samo kao dio domovine Hrvatske", jer "Hrvatska je jedinstvena i nedjeljiva", te je HDSSB-u stran svaki regionalistički nacionalizam koji bi bio upravljen prema dezintegraciji Hrvatske kao države i nacije. HDSSB je protiv koncepta federalizacije Hrvatske i autonomaštva", rekao je.

Članovi Inicijativnog odbora koji broji 100 članova posebno su naglasili da je "HDSSB udruga građana europskog usmjerenja, koja će se zalagati za hrvatske europske integracija i samostalni pristup Hrvatske Europi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙