FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjedinjene Države razumiju izraelski vojni odgovor u Gazi

JERUZALEM, 25. rujna 2005. (HinaReuters) - Sjedinjene Države razumijuodluku Izraela da vojno odgovori na raketne napade koje su palestinskimilitanti izvršili na izraelska područja, rekaoj e američkiveleposlanik u Izraelu u nedjelju.
JERUZALEM, 25. rujna 2005. (HinaReuters) - Sjedinjene Države razumiju odluku Izraela da vojno odgovori na raketne napade koje su palestinski militanti izvršili na izraelska područja, rekaoj e američki veleposlanik u Izraelu u nedjelju.

"Svi znamo da teroristi pokušavaju isprovocirati Izrael u vrlo osjetljivo vrijeme i točno razumijemo poziciju koju je zauzela izraelska vlada kao i odgovor koji je dala", rekao je Richard Jones novinarima.

Hamas, militantni islamski pokret čiji je cilj uništenje države Izrael, ispalio je desetine raketnih projektila na izraelska područja nakon što je u eksploziji tijekom prosvjednog skupa u Gazi u petak poginulo 15 pristaša tog pokreta.

Izrael je odbio bilo kakvu svoju umiješanost u eksploziju za koju su palestinski dužnosnici rekli da se dogodila tehničkom greškom.

Eskalacija sukoba u protekla dva dana najveća je prijetnja primirju što ga je izraelsko povlačenje iz Gaze, dovršeno 12. rujna, učvrstilo. Washington je opetovano izrazio nade kako će povlačenje pomoći oživljavanju pregovora o mirovnim smjernicama.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan i Europska Unija izrazili su zabrinutost zbog najnovijeg porasta nasilja te pozvali obje strane na suzdržanost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙