FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska vojska potvrdila napad na Gazu, Hamas ponovo prijeti

JERUZALEM, 24. rujna 2005. (Hina/AP) - Izraelska vojska potvrdila je usubotu da je izvela zračni napad na pojas Gaze u kojemu su ubijenadvojica militanata radikalnog palestinskog pokreta Hamas, koji jereagirajući na napad zaprijetio da će napasti samo "srce" Izraela.
JERUZALEM, 24. rujna 2005. (Hina/AP) - Izraelska vojska potvrdila je u subotu da je izvela zračni napad na pojas Gaze u kojemu su ubijena dvojica militanata radikalnog palestinskog pokreta Hamas, koji je reagirajući na napad zaprijetio da će napasti samo "srce" Izraela.

Izraelska vojska je objavila da je u subotnjem napadu na Gazu pogodila dva vozila, od kojih se u jednom nalazilo oružje, a u drugom militanti Hamasa. Prema palestinskim izvorima, u napadu su osim dvojice pripadnika Hamasa poginula još dvojica Palestinaca.

Helikopterski napad odgovor je na palestinske raketne napade na Izrael, prve od izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze prije dva tjedna.

Hamas je u subotu zbog tog napada zaprijetio osvetom najavivši da će napasti samo "srce" Izraela. U priopćenju Hamas poziva svoje pristaše da napadaju Izrael "na svakoj točki naše okupirane zemlje ... kako bi se osvetila prolivena krv naših mučenika i udijelila lekcija Izraelu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙